Ebben a topic-ban az oldallal kapcsolatos kérdéseiket, az oldalon szereplő trash karaktereket, esetleg a hozzájuk kapcsolódó mellékszereplők körülményeit, illetve a velük kapcsolatos dolgokat lehet kitárgyalni.
Szabályok:
Nem tiltott dolog a témától kis mértékben eltérni, ha azért van némi összefüggés egy adott trash karakterrel kapcsolatban.
Kiskorú mellékszereplőkről kizárólag jóindulattal lehet említést tenni!
@Dr Tájfel:
@rögeszmés sodrák: Igen majd ezek is javítva lesznek idővel, ami időbe kerül, de addig is szíves türelmüket kérném.
persze, semmi gond, vezérem. lassan egyébként lehet tényleg jól jönne egy kimondottan műszaki jellegű topic itt az oldallal kapcsolatban, hogy a visszajelzések meg a technikai jellegű problémák ne itt vegyüljenek. és ha szabad egy kérdést (mert nem tudom, hogy mennyire gyakran kerül rá sor), de esetleg patreonon szétnéznének a kedves vezetők? kibírom a gyémánt nélkül, csak nem tudom, hogy ciklikusan kerülnek kiosztásra, vagy ahogy esik?
@Rendszergazda a tárhelyigényes részt nem nagyon értem. ha teszem azt az oldal több felbontást is támogat (ezt nem tudtam), akkor ha már csak az egyik h265 és még a bitsűrűség is alacsonyabb, akkor nyerünk rajta. hozzáteszem persze távol álljon tőlem, hogy ebbe beleszóljak, de pont amiatt jó a h265, mert akár ~60% körüli helyigénye is lehet ugyanolyan látvány mellett. legalábbis ez a tapasztalatom mióta P2P-n látok sorozatokat, amiket elkezdtek újrakódolni h265-ben.
@Rendszergazda a kompatibilitás részét még meg tudom érteni. bár legjobb tudomásom szerint a gyártók 2014-2015-től kezdték bevezetni a h265 hardveres kódolás támogatását. tehát hogy egy példát hozzak: intel gen 6. ezt most direkt megnéztem. van egy marék oddware gépem, de amin videót is néznék és nem éri el ezt a kritériumot az max egy darab. persze én a legkevésbé sem akarnék beleszólni ebbe, de teoretikusan felmerült bennem, hogy tulajdonképpen milyen target gép az manapság, amit kimondottan trash city nézésére használ valaki és 2015 előtti? nálam az asztalon van két állandó gép. az egyik amolyan "munkagép", amin persze rendre videók mennek. de ez is cserélve lesz, mert úgy összességében ebből többet kihozni nem lehet és bár munkára tényleg jó, másra nem. az utódja meg rég megvan, de megszerettem ezt a szar vackot, mert teszi a dolgát így is.
amúgy a kommentek hossza eléggé limitáltnak tűnik, ez most esett le, mert idézni se tudtam
@rögeszmés sodrák:
h265 kódolás lenne az alap. már csak a helyigény és minőség miatt.
Korábban már felvetettem az ötletet, de Tájfelék azt mondták, hogy nincs tervben az oldalon a h264 leváltása, mivel a h265 jóval kevésbé kompatibilis. Erre én azt reagáltam, hogy meg lehetne tartani alacsonyabb felbontásban és kifejezetten alacsony bitrate mellett a h264-et, de mellé a full felbontáshoz már h265-öt lehetne alkalmazni, épeszű bitrate beállításokkal. Erre azt mondták, hogy inkább a jelenlegi egyetlen formátumot tartanák, mivel szerintük így kevesebb a tárhelyigény.
Felhívtam a figyelmüket, hogy a jelenlegi enkóder hibásan van beállítva, van hogy 4x vagy 6x akkora lesz a videó feltöltés után, mint eredetileg volt.
Az csak a hab a tortán, hogy tiktok-ról yt-dlp-vel letöltött, gyárilag h265 videót eldobott az oldal, mert nem tudott vele mit kezdeni, amíg nem kódoltam át h264-re ffmpeg-el.
@Rendszergazda:
Egyébként h265 videókat képes fogadni az oldal? Voltak már miatta problémáim, mintha eldobta volna és addig nem bírt vele mit kezdeni az oldal, amíg nem konvertáltam át h264-re. Ezzel kapcsolatban vannak valamilyen irányelvek?
ez egy érdekes kérdés. mondjuk én nem töltök fel, de néha ezt-azt én is archiválok a youtube berkeiből. az valóban sokkal előnyösebb lenne, ha h265 kódolás lenne az alap. már csak a helyigény és minőség miatt.
Egyébként h265 videókat képes fogadni az oldal? Voltak már miatta problémáim, mintha eldobta volna és addig nem bírt vele mit kezdeni az oldal, amíg nem konvertáltam át h264-re. Ezzel kapcsolatban vannak valamilyen irányelvek?
A friss HSP live-ok miatt tettem fel a kérdést, mert a trolléga 480p-ben tette fel. Mivel mindketten élőben követtük az eseményeket, csodálkoztam is hogy tudja ilyen gyorsan feltenni. Csak most nyitottam meg és egyből megértettem a miértjét, úgy tudta ilyen gyorsan feltenni, hogy 480p-ben van és olvashatatlan az élő chat a videón. Szerencsére én is veszem ezeket élőben: a részletesség kedvéért szívesen kifejtem, hogy az élő felvétel is megvan és a live utáni azonnali letöltés (mivel copyright esetén változhat a live tartalma utólag, befejezés után szükséges azonnal letölteni még hls formátumban). Az élő felvételt pedig nem tartom meg ha sikeres az azonnali letöltés, mivel abban kimaradhatnak szeletek az internetkapcsolat és élő adás miatt. Ugyan én is feltettem az adást 30 perccel később 1080p-ben, mivel gigabájtokról van szó, de mégis a 480p került elfogadásra. Elismerem, hogy a trolléga tényleg gyors, de gyengébb a minőség. Ha nem kell nem töröm magam, és megy ezentúl a 360p.
Hivatalos szabályzat nincs rá, de ha például egy nagyon pixeles videóból meg van önnek egy sokkal jobb, HD minőség, akkor bizony az lesz elfogadva és a nézettsége át lesz rakva az előző videóról az újabb HD felbontásúra. Ha van egy videó ami nagyon pixel mondjuk 360p és valaki felrak gy 720 vagy 1080p felbontásút, az jelentős javulás és ilyenkor van ez. Viszont kis mértékű felbontás javulás miatt (pl. 720 helyess 1080p) annyira nem indokolt a csere.
A városvezetéshez szólna egy kérdésem: feltöltéskor milyen mértékben van figyelembe véve a feltöltött videó minősége? Ha valaki feltesz valamit 480p-ben, viszont rá fél órára más ugyanezt felteszi 1080p-ben, melyik verzió a végleges? A 480p mert korábban ment fel, vagy a 1080p mert sokkal jobb minőség? Mi dönti ezt el és mi az indoklása? Van erre hivatalos szabályzat?
Tiszteletem!
Kicseréltem a hóesést, elméletileg most már jó. Mobilon egy kis idő lesz mire a cache-ből kitörlődik a régi. Gépen a ctrtl+shift+r kombinációval már a frissített verzió lesz látható.
@Dr Tájfel:
Nem kell aggódjanak a hóesés miatt, amint ráér majd, Dr. Schwartznak megemlítem a dolgot így lehet, hogy kikapcsolhatóvá teszi akkor.
nem lehetséges, hogy csak valamit optimalizálni kell? zavarni nem zavar, de nem világos, hogy mi miatt lehet, hogy 2 mag 4 szálon is meg 6 mag 12 szálon is valamiért vakarássza a processzort. pedig látszólag tényleg semmiség ez a kis effekt.
@Rendszergazda:
Valaki törölte a 14054-es videót, a Kovbojok Mikulásos baromkodását, pedig jó kommentek voltak alatta. Mi az oka a túlmoderálásnak?
Az, hogy szem előtt tartom a felhasználók véleményét. A közvélemény az volt, hogy nem való ide. Én inkább felülbírálásnak hívnám a dolgot, nem moderációnak. A moderáció véleményem szerint, pont az lenne inkább, ha a videó releváns mivoltát megkérdőjelezők lettek volna törölve és nem a szóban forgó videó.
@Rendszergazda:
Elképzelhető, hogy valami nincs rendben az oldallal: forrósodik tőle a telefonom, és rohamtempóban merül. Talán a havazás okozhatja, ahogy erre a problémára korábban egy másik Trolléga is rávilágított. Egyéb esetben a HSP bányászik monerot a készülékeinken az oldalon keresztül.
igen. azt hiszem pont az egyik videód alatt jegyeztem meg, hogy valami nem kerek, mert furcsamód képes enni a havazás a gépeket. arra nem jövök rá mi okozza, mert bár több rendszert használok, de a böngészők ugyanazok vagy szinkronizálnak.
Épp most készült el egy gányolmány, ami asztali gépen tampermonkey használatával letiltja többek közt a hóesést. Amúgy nagyon jól néz ki és téli hangulat, de eszi a procit és az áramot. Sajnos nekem nincs B tarifám amit tudnék lopni.
További "butítások" bevezetése folyamatban van a szkriptekben, amellyel talán még kevesebb erőforrást fog enni az oldal.
Készülőben van letisztított HSP mod a TrashCity-hez userscript formájában. A szkriptek letisztult felületet biztosítanak, eltüntetik a CPU zabáló vírusos bitcoin bányász hóesést (ami a gyönyör mögé rejti a bányász vírust), és Comic Sans MS betűtípust hoznak az oldal minden szegletébe.
Kérem jelezzék a trollégák ha lenne igény a gányolmány publikálására, egyéb esetben megmarad privát használatra. A publikáláshoz személyi igazolvány szükséges, valamint: lakcímkártya, egy ehavi közüzemi számla amelyen szereplő cím megegyezik a lakcímkártyával, széklet és vizeletminta, intim kép amennyiben női trollégáról van szó, valamint egy rövid egy perces videóüzenet amelyben HSP-t magasztalja a troll.
@Rendszergazda:
Elképzelhető, hogy valami nincs rendben az oldallal: forrósodik tőle a telefonom, és rohamtempóban merül. Talán a havazás okozhatja, ahogy erre a problémára korábban egy másik Trolléga is rávilágított. Egyéb esetben a HSP bányászik monerot a készülékeinken az oldalon keresztül.
igen. azt hiszem pont az egyik videód alatt jegyeztem meg, hogy valami nem kerek, mert furcsamód képes enni a havazás a gépeket. arra nem jövök rá mi okozza, mert bár több rendszert használok, de a böngészők ugyanazok vagy szinkronizálnak.
@rögeszmés sodrák:
lehet elkerülte a figyelmem, de nincs olyan opció, hogy a felhasználó megtalálja a hozzászólásait?
Egyenlőre nincs ilyen sajnos, de esetleg lehet róla szó valamikor a jövőben.
az nagyon fasza lenne. keresem az egyik kommentem, mert volt benne valami referencia, amit azóta nem találok és sajnos a böngészési előzmény közül pedig lehetetlen kihalászni.
Kellemes ünnepeket kívánok!
nagyon jó. hogy egy klasszikust idézzek: "köszönöm a befogadást"
persze, semmi gond, vezérem. lassan egyébként lehet tényleg jól jönne egy kimondottan műszaki jellegű topic itt az oldallal kapcsolatban, hogy a visszajelzések meg a technikai jellegű problémák ne itt vegyüljenek. és ha szabad egy kérdést (mert nem tudom, hogy mennyire gyakran kerül rá sor), de esetleg patreonon szétnéznének a kedves vezetők? kibírom a gyémánt nélkül, csak nem tudom, hogy ciklikusan kerülnek kiosztásra, vagy ahogy esik?
amúgy a kommentek hossza eléggé limitáltnak tűnik, ez most esett le, mert idézni se tudtam
Korábban már felvetettem az ötletet, de Tájfelék azt mondták, hogy nincs tervben az oldalon a h264 leváltása, mivel a h265 jóval kevésbé kompatibilis. Erre én azt reagáltam, hogy meg lehetne tartani alacsonyabb felbontásban és kifejezetten alacsony bitrate mellett a h264-et, de mellé a full felbontáshoz már h265-öt lehetne alkalmazni, épeszű bitrate beállításokkal. Erre azt mondták, hogy inkább a jelenlegi egyetlen formátumot tartanák, mivel szerintük így kevesebb a tárhelyigény.
Felhívtam a figyelmüket, hogy a jelenlegi enkóder hibásan van beállítva, van hogy 4x vagy 6x akkora lesz a videó feltöltés után, mint eredetileg volt.
Az csak a hab a tortán, hogy tiktok-ról yt-dlp-vel letöltött, gyárilag h265 videót eldobott az oldal, mert nem tudott vele mit kezdeni, amíg nem kódoltam át h264-re ffmpeg-el.
Ezekkel a hibákkal persze együtt lehet élni.
ez egy érdekes kérdés. mondjuk én nem töltök fel, de néha ezt-azt én is archiválok a youtube berkeiből. az valóban sokkal előnyösebb lenne, ha h265 kódolás lenne az alap. már csak a helyigény és minőség miatt.
Kicseréltem a hóesést, elméletileg most már jó. Mobilon egy kis idő lesz mire a cache-ből kitörlődik a régi. Gépen a ctrtl+shift+r kombinációval már a frissített verzió lesz látható.
nem lehetséges, hogy csak valamit optimalizálni kell? zavarni nem zavar, de nem világos, hogy mi miatt lehet, hogy 2 mag 4 szálon is meg 6 mag 12 szálon is valamiért vakarássza a processzort. pedig látszólag tényleg semmiség ez a kis effekt.
Rendben, köszönjük a fejlesztéseket. A Comic Sans MS viszont régi vágyam, arra bizony hogy jó lesz a userscript.
Az, hogy szem előtt tartom a felhasználók véleményét. A közvélemény az volt, hogy nem való ide. Én inkább felülbírálásnak hívnám a dolgot, nem moderációnak. A moderáció véleményem szerint, pont az lenne inkább, ha a videó releváns mivoltát megkérdőjelezők lettek volna törölve és nem a szóban forgó videó.
Épp most készült el egy gányolmány, ami asztali gépen tampermonkey használatával letiltja többek közt a hóesést. Amúgy nagyon jól néz ki és téli hangulat, de eszi a procit és az áramot. Sajnos nekem nincs B tarifám amit tudnék lopni.
További "butítások" bevezetése folyamatban van a szkriptekben, amellyel talán még kevesebb erőforrást fog enni az oldal.
Kérem jelezzék a trollégák ha lenne igény a gányolmány publikálására, egyéb esetben megmarad privát használatra. A publikáláshoz személyi igazolvány szükséges, valamint: lakcímkártya, egy ehavi közüzemi számla amelyen szereplő cím megegyezik a lakcímkártyával, széklet és vizeletminta, intim kép amennyiben női trollégáról van szó, valamint egy rövid egy perces videóüzenet amelyben HSP-t magasztalja a troll.
az nagyon fasza lenne. keresem az egyik kommentem, mert volt benne valami referencia, amit azóta nem találok és sajnos a böngészési előzmény közül pedig lehetetlen kihalászni.
@Boros Dani na erről meg nem is beszélve...
Egyenlőre nincs ilyen sajnos, de esetleg lehet róla szó valamikor a jövőben.